תחומי התמחות בגישור
יש לכם תיק שאתם רוצים לבחון את ההיתכנות שלו לגישור?
צרו איתנו קשר
טלפונית 04-8668484
או דרך תיבת הכתיבה בדף "צור קשר"
או שלחו לנו מייל info@salit-center.com
גישור מקצועי בהליכים משפטיים מחייב מומחיות משולשת:
ראשית, מומחיות בתחום המשפטי הספציפי, שנובעת מעיסוק אינטנסיבי בתחום לאורך שנים;
שנית, מומחיות בהופעות בבית משפט, והיכרות מעמיקה של ההליכים המשפטיים הלכה למעשה בפרקטיקה (ראיות, סדרי דין, חקירות נגדיות, שיקולים שיפוטיים וכו');
ושלישית - ולא פחות חשוב - מומחיות במקצוע הגישור עצמו, שנרכשת לא רק בקורסים תיאורטיים אלא בעבודה ארוכת שנים על תיקים רבים מאוד, ובלימודי תואר שני בניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת תל אביב.
בנוסף לניסיון הרב שלנו, אנו מקפידים להמשיך ללמוד ולהעמיק חקור את עולם המו"מ והדינמיקה של ניהול סכסוכים - כדי שנוכל לסייע לצדדים להגיע לפתרונות הנכונים ביותר עבורם.
תביעות ביטוח ונזקי רכוש
ייצוג בליטיגציה של חברות ביטוח מחד ומבוטחים מאידך, במשך למעלה מ-15 שנה, מקנה למגשרי המרכז היכרות מעמיקה עם תהליכי תביעות ביטוח לכל סוגיהן: תביעות ביטוח רכוש (עסקים, דירות, שיבובים, נזקים חקלאיים, צמ"ה וכו'), תביעות קבלנים, תביעות אחריות מקצועית (עורכי דין, מהנדסים, יועצים וכו').
אנו מכירים לעומקם את דפוסי העבודה והחשיבה של חברות הביטוח, החל מרמת מסלק התביעות, דרך מנהל מחלקת התביעות ועד למדיניות חברה. מהעבר השני, את חיי השטח של מבוטחים ליווינו לאורך מאות תיקים, כך שגם צד זה של המטבע נהיר לנו היטב. הופעה רצופה באולמות המשפט במשך שנים בתביעות ביטוח לימדה אותנו למה ניתן לצפות.
הכוח המצרפי של הידע האמור מקנה לנו יכולת לייצר פתרונות נכונים, ענייניים וברי-קיימא, ביעילות ותוך חסכון במשאבי הצדדים.
בתחום זה שיעור ההצלחות בגישור הוא גבוה מאוד – הינכם מוזמנים להיווכח בעצמכם.
תביעות ליקויי בניה
כולם מכירים את התהליך הארוך והמייגע של ניהול תביעות ליקויי בניה בבית המשפט – תביעה, הגנה והודעת צד ג' / ד' וכך הלאה... מומחה אחד, מומחה שני, מומחה של בית המשפט, שאלות הבהרה, חקירות מומחה, סיכומים... ובסופה של הדרך, אחרי עשרות שעות השקעה בתיק מכל צד, סכומים משמעותיים של הוצאות בגין אגרות, מומחים וכו', ושנים של המתנה – מקבלים פסק דין, שיכול להיות לא צפוי ולטרוף את כל ציפיות הצדדים, בלי שניתנה להם הזדמנות לדוק פורתא ולהעמיד את ביהמ"ש הדן בתיק על הדקויות של המקרה הספציפי.
אנחנו מציעים לכם אלטרנטיבה מעשית, ממוקדת, מקצועית ומהירה.
מאחורינו עשרות רבות של תיקי ליקויי בניה, הן בייצוג והן בגישור. עובדים עבורנו מומחים שבחרנו בקפידה בכל התחומים הרלוונטיים (שמאות, שמאות מקרקעין, הנדסה, קונסטרוקציה, אדריכלות). אנחנו יודעים לקצר תהליכים ולחסוך עלויות לצדדים, ובסופו של יום להגיע לתוצאה סבירה והוגנת לכל הצדדים – שהיא, בניגוד לפסק דין, בשליטתם תוך ניהול סיכונים רציונלי.
אם צריך, אנחנו יוצאים לבקר בשטח. אם צריך, אנחנו עצמנו מציבים למומחים שאלות על מנת לרדת לעומקם של דברים. מטרת העל שאנו מציבים לעצמנו הינה למצוא את נקודת האיזון הנכונה, במהירות האפשרית ובמינימום הוצאות כספיות.
רשויות מקומיות – מיסוי מוניציפלי ועתירות מנהליות
גישור בתחום זה מצריך ידע מקצועי מיוחד. מרבית עורכי הדין, לפחות מאחד הצדדים, הינם "שחקנים חוזרים" מקצוענים בתחומם, והם מצפים שמי שיושב כמגשר יכיר לעומקם את חוקי העזר, פסקי הדין והכללים הנוהגים בתוך רשויות מקומיות – שאם לא כן אין סיכוי שהוא יוכל לסייע במציאת הסדר בר תוקף ששני הצדדים יכולים לחיות איתו.
ניסיון מעשי משני צידי המתרס – הן מהצד של הרשויות והן מהצד של הנישומים – הינו חיוני לשם קבלת כל התמונה והכרת הז'רגון הנדרש. לכך יש להוסיף את היכולת לנהל הליך גישור בין צדדים שבד"כ יש ביניהם פער מידע, ידע וכוח – באופן ששני הצדדים ירגישו שמתקדמים לעבר הסדר רציונלי בקצב מתקבל על הדעת.
אנו יכולים לומר בפה מלא כי יש בידנו את כל אלה, לשירותכם.
תכנון ובניה
מחלוקות בין מבקשי היתר לבין מתנגדים הם דבר שבשגרה. הליכים בועדת הערר הפכו להיות כמעט "בילט-אין" בתוך התהליך של ההתנגדות. האם מישהו מהצדדים, בסופו של דבר ולאחר תקופה ארוכה ומייגעת, מקבל מענה אופטימלי לצרכיו? כנראה שלא.
במרבית המקרים, במקום להתמקד במה שבאמת שחשוב, כל צד פשוט מערימים קשיים על משנהו, ללא חשיבה על תועלת מצרפית. פעמים רבות העדר הידברות מונע הגעה לפתרונות שהם ישימים ומעשיים.
אנו מביאים עמנו ידע מקצועי נרחב בתחום התכנון והבניה, הן בהליכים בועדות התו"ב (כולל ועדות שכנים) והן בועדות הערר, והיכרות מעמיקה של העולם התכנוני. ניסיון של שנים במציאת פתרונות יצירתיים, ביחד עם ליווי צמוד של אדריכל כאשר הדבר דרוש, מאפשרים למצות את מתחם האפשרויות כך שכולם ירוויחו כמה שיותר.
במקום לגרור הליכי רישוי במשך שנים, ובסוף לא לקבל את מה שרציתם – בואו לדבר יחד, אצלנו, עם אנשי מקצוע ניטרליים שיעזרו לכם לקבל את המקסימום לכל הצדדים במהירות המירבית.
סכסוכי משפחה – נכסים ועזבונות
על מנת לפתור סכסוכים נכסיים בתוך המשפחה (למשל בין אחים, הורים וילדים, קרובים אחרים, יורשים וכדומה) יש לפעול מתוך אוריינטציה עסקית-פרגמטית משולבת עם הרגישות הנדרשת בשים לב לכך שמדובר על קרובים, שימשיכו גם בעתיד להיות אותה משפחה...
בתחום זה של סכסוכי המשפחה הדגש איננו על המעמד האישי, אלא דווקא על הפן הנכסי – מקרקעין, פירוקי שיתוף, דיני שותפויות עסקיות, מימוש נכסים, הערכות שווי וכו'.
אנו מפעילים תחת פיקוח ובקרה הדוקים את המומחים המקצועיים הנדרשים לנו, אותם בחרנו בקפידה – רו"ח, אקטוארים, שמאי מקרקעין, מודדים, גרפולוגים ועוד.
יחד עם זאת, הדגש בגישור בתיקים מסוג זה הוא לכך שהפתרון היעיל וההוגן שצריך להימצא אמור לאפשר המשך חיים משותפים במשפחה, ולא "ניצחון" בכפייה של צד על משנהו.
תביעות כספיות ועסקיות
ניסיון של מעל 20 שנה בליטיגציה אזרחית ועסקית מקנה יכולת ניתוח וניהול סיכונים. ניסיון בגישור במאות תיקים מקנה הכרה מעמיקה של תהליכי מו"מ לקראת הבניית הסדר הוגן. מניסיון – אין כמעט תיק עסקי שלא ניתן לסיים בגישור.
דוגמאות לתיקים כספיים ועסקיים שסיימנו בהסכמי גישור:
תביעות בנקים; סכסוכי קבלן ראשי – קבלן משנה; סכסוכים כספיים בין ספק ללקוח, בין מזמין למבצע עבודה, בין בעל זכיון וזכיין, בין שותפים, בין מלווה ללווה; תביעות לשון הרע; פירוק שותפויות עסקיות; תביעות תיווך; תביעות תקשורת (סלולרי, אינטרנט, טלפוניה); סכסוכי כספיים בין עו"ד ללקוח; תביעות מטרד ועוד רבים אחרים.
פרוייקטים ותשתיות
מגשר חייב לדעת לקרוא תוכניות, מפרטים, כתבי כמויות ויומני עבודה, כדי להיות מסוגל לסייע לצדדים במו"מ סביב סכסוך הנוגע לפרוייקטים ותשתיות.
מגשר חייב להכיר לעומקו את מארג הכוחות בין מזמין עבודה, קבלן ראשי, קבלני משנה, יועצים, מתכננים ומפקחים, כדי לדעת מה תחומי האחריות של כל אחד.
מגשר צריך להיות בעל רקע טכני וחייב להבין את התהליכים המתרחשים בפרוייקטים מסוגים שונים – בניה, תשתיות (כבישים, מים וביוב, חשמל ותאורה, גינון ונוף וכו'), היי-טק, חשמל ואלקטרוניקה ועוד – על מנת לבור את המוץ מן התבן ולא ללכת לאיבוד בין שלל הטענות שכל צד מעלה בסכסוכים מעין אלה.
ולא פחות חשוב – צריך שיהיו לו הסבלנות והרצון לפרק את כל החבילה לגורמים כדי שאפשר יהיה להגיע לפתרון אינטליגנטי, ולא סתם "בואו נגמור את התיק בפשרה".
האם יש לנו את זה? תבואו ותראו.
סכסוכי מקרקעין – תביעות בגין עסקאות, פירוקי שיתוף, תביעות פינוי, דיירות מוגנת
תחום המקרקעין, בכל היבט שלו, הוא תחום מקצועי המחייב היכרות עם הדינים הרלוונטיים, עם השלכות המיסוי, עם האפשרויות והמגבלות התכנוניות ועוד.
מדובר על ענף משפטי המגלם בחובו תביעות מסוגים שונים – רוכש נגד מוכר; עסקאות נוגדות; שותפים למקרקעין המסוכסכים ביניהם; דייר נגד משכיר; בעלים כנגד שוכר; דייר מוגן כנגד בעל הבית המבקש לפנותו ועוד כהנה וכהנה.
באופן מיוחד, בתחום זה חשובה מאוד יכולת קריאת התמונה הרחבה ומיפוי נכון של האינטרסים, שילובם בתוך מארג הזכויות והחובות המשפטיות הנובעות מהדין ומהחוזה בין הצדדים, ומעל לכל – ארסנל של פתרונות יצירתיים כדי ששני הצדדים יצאו עם כמה שיותר תועלות.
בענף זה, במיוחד, בתי המשפט מוגבלים למדי מבחינת מגוון התוצאות שהם יכולים להגיע אליהן בפסק דין. פעמים רבות מאוד, צד אחד יוצא עם ניצחון מוחץ והצד השני עם הפסד צורב, משמע לפחות אחד מהם הפסיד.
מאחר וקשה לדעת איזה מצדדי המטבע תקבל – הפסד או ניצחון – נכון וחכם הרבה יותר לפתור את הסכסוך בגישור, שבו יש לכם שליטה מוחלטת על התוצאות, כאשר הפתרונות שניתן למצוא הם הרבה יותר מאשר שחור או לבן.
בסיועם של הצדדים, סיימנו בהצלחה אחוז ניכר מסכסוכי המקרקעין שהובאו לפתחנו.
תמ"א 38
פרוייקט חיזוק לפי תמ"א 38, מטבעו, הוא מורכב ורגיש. מספר מעגלי התקשרות שקיימים בכל פרוייקט (דיירים/יזם/קבלן/מתכנן/מארגן) מזמנים כר נרחב לאי הסכמות – בין אם אלה מגיעות לערכאות ובין אם לא.
לפני שהפרוייקט יוצא לדרך, לעיתים יש אי הסכמות נקודתיות שמעכבות את מימושו.
במהלך תהליך הבניה יש חשיבות עליונה לפתרון מהיר ויעיל של אי הסכמות – שכן עצירתו של הפרוייקט בגלל סכסוך טומנת נזקים גדולים לכל המעורבים.
מאחר ואנו מלווים פרוייקטים של תמ"א 38, הן כמייצגי דיירים והן כמייצגי יזמים, יש ביכולתנו לסייע במציאת פתרונות מהירים ומעשיים למגוון סיטואציות של אי הסכמות, לפני תחילת הפרוייקט ובמהלכו – ובכך לייתר את הפנייה לבית המשפט. פעמים רבות הידברות באמצעות מגשר, ולא ישירות בין הצדדים, מוציאה את הערמונים מהאש.
סכסוכי שכנים ובתים משותפים
טוב שכן קרוב מאח רחוק? לפעמים כן, ולפעמים... זה יותר גרוע מריבים במשפחה.
התדיינויות משפטיות שבסופן פסקי דין רק מחריפות את המצב ומעמיקות את הקרע בין הצדדים, שפעמים רבות "נידונו" לחיות זה לצד זה לאורך שנים. אף פעם אין "מנצח", כי תמיד יבוא הסיבוב הבא.
גישור מוצלח בסכסוכים בין שכנים (על גבולות, חניות ומה לא) ובבתים משותפים (שימושים, שיפוצים, הפרעות, נזקים ועוד כהנה וכהנה) מצריך הרבה רגישות, סבלנות ואורך רוח. מי שלא חווה זאת על בשרו לא יבין... מילה אחת לא נכונה יכולה להצית את החדר, והתנהלות נכונה יכולה הוביל בבטחה להסדר.
ההיכרות שלנו עם הדינמיקה של הגישור בתחום זה מאפשרת לנו להכיל התפרצויות רגשיות שתמיד נילוות לסכסוכים כאלה, בלי שהתהליך יתפרק ותוך שמירה על הנתיב להשגת הסכם שניתן ליישמו בלי אשליות של "חברים לנצח".
לאמיתו של דבר, את הכרת התודה הגדולה ביותר אנו מקבלים מעורכי הדין שסייענו להם לסיים סכסוכים מסוג זה בהסכמי גישור – כולם שמחים לשים תיקים כאלה מאחוריהם, שהם עתירי אמוציות והשקעת זמן, כשעורכי הדין יודעים שיש סיכוי טוב שהלקוחות יזכרו אותם כמי שעזרו להם לפתור יבלת כואבת ומציקה במהירות וללא הליכים מתישים נפשית ורגשית.
סכסוכי עבודה
בין אם מדובר בסכסוך בין עובד ומעביד שמסיימים את דרכם המשותפת, ובין אם מדובר על יחסי עבודה מתמשכים (למשל מחמת קביעות) – מדובר בהליכים רגישים המצריכים הבנה הן של נפש העובד והן של נקודת המבט של המעביד.
במקרים רבים, לא מדובר על עניין כספי בלבד, אלא הרבה יותר מכך – גם ערך כבוד עצמי של העובד, עקרונות רוחב של מקום העבודה, חובת סודיות ונאמנות, יחסים אישיים בין הצדדים, השפעה על עובדים אחרים וכיוצ"ב, הם רק חלק מהמארג של יחסי עבודה שמצריכים ליבון וזיקוק במהלך גישור בדיני עבודה. אם הצדדים עוד צריכים להמשיך לעבוד יחד – על אחת כמה וכמה.
לא די להכיר את הדין, אלא יש להכיר לעומקה גם את הפרקטיקה בבתי הדין לעבודה, ולהתנסות ביישוב סכסוכים במקומות עבודה כדי שניתן יהיה לנתב בבטחה את התהליך לקראת הסדר מכובד לשני הצדדים. כל זאת יש לעשות בנועם ובכבוד, שכן הליך גישור שכל מטרתו היא "לגמור את התיק" אולי יביא לסיום התביעה בבית הדין, אבל לא בהכרח יגרום לצדדים להיות מרוצים. אנחנו יודעים שמבחינת עורכי הדין לקוח מרוצה הוא לקוח חוזר – וגם משום כך חשוב לא לעבוד בשיטת "זבנג וגמרנו".
אנו יכולים לומר שיש לנו את המענה הנאות לניהול גישורים שיענו על כל הצרכים המפורטים לעיל.